Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، منصور حاجی مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران امروز در وبینار «قانون تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی» با اشاره به اینکه برخی نسبت به طولانی شدن فرایند اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با غیرایرانی اعتراض می کنند، گفت: به دلیل وجود تقاضاهای بالا، کار زمانبر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فقط در تهران در چند روز اول ۱۸ هزار خانوار تقاضا داده اند. شاید بین ۶۰ تا ۶۵ هزار نفر فقط در تهران طی چندماهه آینده متقاضی صدور شناسنامه داشته باشیم.

شناسایی ۴۸ هزار کودک بدون شناسنامه در ایران | سودجویی برخی سمن‌ها از موضوع کودکان بی‌هویت | پایداری ازدواج‌ زنان ایرانی با غیرایرانی‌ها

حاجی گفت: این قانون بعد از سالیان دراز و موانع قانونی که وجود داشت، با تایید مجلس و شورای نگهبان به مرحله اجرایی رسید و با کمک دستگاه‌های مرتبط اولین شناسنامه در چند روز گذشته به نام دو تن از فرزندان اتباع خارجی که با مادر ایرانی ازدواج کرده بودند صادر شد. هر دو شخصی که شناسنامه گرفتند، مادرشان عضو شهدای سلامت هستند و اخیرا مادرانشان را در راه مبارزه با کرونا از دست داده‌اند.

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران درباره آیین نامه اعطای تابعیت ایرانی به این فرزندان گفت: وزیر کشور در تاریخ ۱۷ تیر ۹۹ آیین نامه را به استانداران ابلاغ کرد و ادارات کل اتباع موظف شدند در چارچوب قانون و ملاحظات موجود این فرایند را طی کنند که شامل چند مرحله است.

وی افزود: صدور شناسنامه برای فرزندانی که مادرانشان ایرانی هستند، قدم بزرگی برای تحقق حقوق شهروندی است.

اشتراکات فرهنگی در ازدواج زنان ایرانی با غیرایرانی‌ها بی‌تاثیر نیست

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران بیان کرد: بخشی از این قانون، به حوزه اجتماعی مربوط می شود اما یک سیاستی که در درازمدت، میان‌مدت یا کوتاه‌مدت وضع می شود، باید از شاخص های جامعه‌نگری خاص خودش برخوردار باشد و از زوایای گوناگون سیاست، اجتماعی و فرهنگی مورد توجه قرار بگیرد.

حاجی گفت: برخی نگرش های بخشی دستگاه‌ها باعث می شود دیدگاه های کارشناسی مختلفی پیرامون یک موضوع مطرح شود. به عنوان مثال درباره علل این ازدواج ها دلایل مختلف و آمارهای مختلفی مطرح  می شود. بخش عظیمی از این ازدواج ها به دلیل ناامیدی زنان از مردان ایرانی رخ داده است و آنها ناچار به ازدواج با مردان غیرایرانی شده اند. عده دیگری از زنان به علت مشکلات اقتصادی تن به ازدواج با آنها داده اند و البته تعدادی از ازدواج‌ها هم به علت وجود روابط عاطفی رخ داده است. ما اشتراکات بسیار زیادی با اتباع افغانستانی داریم و در سال های دور یک کشور بوده ایم. این اشتراکات فرهنگی در ازدواج ها بی‌تاثیر نیست.

وی با بیان اینکه دستگاههای خدماتی، رفاهی، گروه‌های اجتماعی و سازمان های مردم نهاد در شکل گیری این قانون اثرگذار بوده اند، گفت: اینکه کودکانی بدون هویت بخواهند در جامعه زندگی کنند، معضلی بزرگ بود و باعث شد دستگاهها به این فکر بیفتند که برای این افراد چاره‌اندیشی کنند. از زمان ارائه این قانون به مجلس، این نگاه حاکم بود که هیچ کودکی در ایران بدون هویت نباشد.

بروکراسی‌های اداری

حاجی ادامه داد: خانواده ای را در نظر بگیرید که مادر ایرانی و پدر خارجی است و دو یا سه فرزند دارند که باید دارای هویت مشخصی باشند. بر اساس قوانین، فرایند ما اینطور تعیین شده که ابتدا باید در سایتی ثبت نام کنند. ما دفاتر خدماتی داریم که همانند دفاتر پیشخوان دولت به ارائه خدمات به اتباع خارجی می پردازند. اتباع محترم به این دفاتر مراجعه و فرم ها را پر می کنند و اطلاعات مورد نظر در اختیارشان قرار می گیرد.

وی بیان کرد: اداره اتباع استانداری تهران در چارچوب قوانین، اطلاعات را در اختیار دستگاه های امنیتی قرار می دهد و آنها پس از استعلام که این افراد دارای سوءسابقه ای نیستند بلامانع بودن صدور شناسنامه را به ما اعلام می کنند که بعد از تکمیل فرم ها برای ثبت احوال استان ارسال و آنها مبادرت به صدور شناسنامه می کنند.

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران با اشاره به اینکه در کشور ما بروکراسی های اداری وجود دارد و تعاملات اداری زمانبر است، اظهار کرد: برخی نسبت به طولانی شدن فرایند اعتراض می کنند اما به دلیل تقاضاهای بالا، کار زمانبر شده است. فقط در تهران در چند روز اول ۱۸ هزار خانوار تقاضا داده اند. شاید بین ۶۰ تا ۶۵ هزار نفر فقط در تهران طی چند ماه آینده متقاضی صدور شناسنامه داشته باشیم.

وضعیت اتباع با یکدیگر متفاوت است

این مسئول با بیان اینکه وضعیت اتباع با یکدیگر متفاوت است و برخی تصور می کنند باید دایره شمول قانون بسیار بالا باشد. در حالی که اینطور نیست گفت: ممکن است یک خانم ایرانی ازدواجش را به صورت رسمی ثبت کرده باشد، ولی خانم دیگری فقط یک مجوز شرعی از دفتر مراجع گرفته باشد. یا کسی را داریم که اصلا همان را هم ندارد و فقط یک استشهادیه از اقوام دارد که شاهد عقدش بوده اند. همه این موارد را اداره کل اتباع با کمک دستگاه های مربوط بررسی و بعد از کارشناسی نسبت به صدور شناسنامه تصمیم‌گیری و موارد را تعیین تکلیف می کند.

حاجی در پاسخ به اینکه بعد از دریافت شناسنامه استفاده از سایر مزایا مانند دریافت کارت ملی، کارت بانکی و ارکان دیگر شهروندی چگونه خواهد بود، اظهار کرد: یک تفاوت تفسیری وجود دارد؛ یک تفسیر می گوید فرد ایرانی الاصل یعنی کسی که در ایران به دنیا آمده و پدر و مادرش ایرانی هستند؛ اما تفسیر دیگر می گوید یک ایرانی فردی است که تابعیت ایران را دریافت کرده است. با این حال تفاوتی بین این دو  وجود ندارد. اگر فردی ایرانی محسوب شود، باید از همه امتیازات برخوردار شود.

مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران افزود: مگر آنکه دستگاه مربوط بخواهد شرایطی را تعیین کند. مثلا برای کارت بانکی مرجع مربوط تعیین‌کننده باشد. چون صدور شناسنامه ها به تازگی شروع شده هنوز از سوی بخش های دیگر عکس العملی نداشته ایم. صدور شناسنامه برای این افراد جزو قوانین عام است و تصور می کنم مشکلی وجود نداشته باشد.

کد خبر 565867 برچسب‌ها ازدواج اتباع خارجی خانواده

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ازدواج اتباع خارجی خانواده زنان ایرانی صدور شناسنامه فقط در تهران ازدواج ها دستگاه ها داده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۱۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جریمه به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز اعلام شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی بخشنامه‌ای میزان جدید جریمه کارفرمایانی که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده می‌کنند را برای اجرا به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها ابلاغ کرد.

بر اساس این بخشنامه به استناد بند (ج) ماده (۱۱) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و بر اساس مصوبه اخیر شورای عالی کار مبنی بر تعیین حداقل حقوق و دستمزد روزانه در سال ۱۴۰۳، میزان جریمه کارفرمایانی که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده کنند، بابت هر روز اشتغال غیرمجاز مبلغ ۱۱ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۶۴۰ ریال تعیین شده که در صورت تکرار تخلف، این میزان ۲ برابر خواهد شد.

ماده ۱۱ قانون سه بند دارد که مربوط به حوزه کاری اتباع خارجی است. بر اساس بند «ب» این ماده قانونی، وزارت کار و امور اجتماعی موظف است درآمد حاصل از صدور و تمدید پروانه کار اتباع خارجی در ایران را براساس تعرفه‌ای که به تصویب هیأت وزیران می‌رسد، وصول و به حساب درآمد عمومی واریز کند.

کارکنان محلی و ماموران خدماتی اعزامی نمایندگی‌های سیاسی خارجی که در نمایندگی‌های مربوط اشتغال دارند، مشروط به رعایت عمل متقابل توسط کشور مذکور از پرداخت وجوه فوق مستثنی هستند.

در بند (ج) این ماده قانونی آمده است که به‌منظور جلوگیری از حضور نیروی کار غیرمجاز خارجی در بازار کار کشور، وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی مکلف است کارفرمایانی که اتباع خارجی فاقد پروانه را به کار می‌گیرند بابت هر روز اشتغال غیر مجاز هر کارگر خارجی معادل پنج برابر حداقل دستمزد روزانه جریمه کند و در صورت تکرار تخلف این جریمه ۲ برابر خواهد شد.

برپایه این گزارش، درآمد حاصله به درآمد عمومی (نزد خزانه داری کل) واریز خواهد شد. کارفرمایان مذکور در صورت اعتراض می‌توانند در محاکم صالحه طرح دعوی کنند. در صورت خودداری کارفرمایان از پرداخت جریمه مقرر در این بند، تعقیب کیفری براساس ماده (۱۸۱) قانون کار مصوب ۲۹ آبان ۱۳۶۹ مجمع تشخیص مصلحت نظام به عمل خواهد آمد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فیلم | قصه ایرانی‌های تبعیدی؛ مشکل ما شناسنامه است
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نگه‌داری از توله سگ و گربه جای فرزندان را گرفته است/ آمار تکان دهنده از ازدواج و طلاق
  • مادر شهیدان «جوینی» به فرزندان شهیدش پیوست
  • این افراد می‌توانند دو بار وام ازدواج بگیرند
  • ضرورت غربالگری قبل ازدواج برای پیشگیری ازابتلای فرزندان به تلاسمی
  • جریمه به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز اعلام شد
  • پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • دستگیری ۲۸ عضو شرکت‌های هرمی در شهریار
  • هشدار به یارانه‌بگیران متقاضی وام